Розробка технології ізолювання танків суден для перевезення гарячих наливних вантажів = Development of ship's tank insulate technology for hot liquid cargoes carriage - Казимиренко, Юлія Олексіївна; Kazymyrenko, Y. A. (My University, 2002)
Дисертація присвячена розробці нової технології ізолювання танків при побудові та модернізації суден для перевезення наливних вантажів у розігрітому до температур 130-265 °С стані, таких як сірка, асфальт, бітум, синтетичні смоли. Розроблена технологія дозволяє через виготовлення секцій з попередньо нанесеною тепловою ізоляцією перенести основний об'єм ізоляційних робіт до умов цеху. В основу розробки покладені принципи стабілізування тепловтрат з поверхні вантажних танків та підвищення екологічної безпеки суден, що досягнено за рахунок розробки фізичної моделі отримання нового вогнетривкого теплоізоляційного шару - синтактичного піноскла. Основні наукові результати роботи знайшли практичне застосування на підприємствах суднобудівної галузі = The dissertation is devoted to new tanks insulate technology at manufacturing and modernization of ship's for liquid cargoes carriage in warm up up to temperature 130265 °C, such as sulfur, asphalt, bitumen, synthetic pitches. The developed technology allows to transfer the basic volume of insulating works to shop conditions, with the help of a new technology of ship's hull sections manufacturing with the preliminary thermal insulation put. In a basis of this work is situate the principles of stabilization of thermal losses from a surface of cargo tanks and increasing of ecological ship's safety, that is achieved on the basis of physical model development for reception of new refractory heat-insulating layer structure - syntactic cellular glass. The main scientific results have found practical application at the shipbuilding enterprises.
Казимиренко, Ю. О. Розробка технології ізолювання танків суден для перевезення гарячих наливних вантажів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.08.04 / Ю. О. Казимиренко ; УДМТУ ; наук. кер. Є. Т. Бурдун. - Миколаїв, 2002. - 20 с.
Keywords: судна для гарячих наливних вантажів; вантажний танк; технологія ізолювання; теплоізоляційна конструкція; виготовлення секцій; модернізація суден; ships for hot liquid cargoes; insulate technology; cargo tank; heat-insulating design; manufacturing of section; modernization of ships