Моделювання зниження швидкості ходу транспортного судна протягом його строку служби - Шостак, В. П.; Гершаник, В. І.; Кісарова, А. І. (My University, 2011)
На підставі узагальнення інформації з літературних джерел щодо спаду швидкості ходу суден унаслідок корозії й обростання та аналізу фізичних і хімічних процесів на підводній поверхні морського судна змодельовано стохастичну залежність цього спаду в режимі повного ходу від віку судна.
Шостак, В. П. Моделювання зниження швидкості ходу транспортного судна протягом його строку служби / В. П. Шостак, В. І. Гершаник, А. І. Кісарова // Вісн. НУК. – Миколаїв, 2011. – № 2. – Режим доступу : http://evn.nuos.edu.ua/article/view/23823/21357
Keywords: судно; обростання; корозія; спад швидкості ходу; кліматичні зони; географічна широта; стоянковий час; специфікаційна швидкість ходу