Штучний інтелект для генерації та навчання розв’язанню задач теоретичної механіки - Штанько Олександр (My University, 2026)
У статті досліджені можливості штучного інтелекту для генерування задач з теоретичної механіки та навчання студентів їх розв’язуванню. Для цього розглянуто масштабування генерації задач за допомогою ШІ, автоматичне оцінювання та адаптивний зворотний зв'язок зі студентами, проведення ШІ аналізу розв’язку теоретичних завдань, особливості аналітичного розв'язування задач, надані практичні рекомендації для впровадження ШІ в навчальний процес.
Штанько, О. Штучний інтелект для генерації та навчання розв’язанню задач теоретичної механіки / О. Штанько // Proceedings of the 7th Intern. Scientific and Practical Conf. "Modern Perspectives on Global Scientific Solutions". – Bergen : European Open Science Space, 2026. – Р. 52–55.
Keywords: штучний інтелект; навчання; розв’язок задачі; теоретична механіка