Автоматизація картування вимірювальних каналів для систем дистанційного моніторингу суден - Виноградов О. С.; Зівенко О. В. (My University, 2023)
Для оцінки та оптимізації ефективності роботи судна необхідно використання спеціалізованих вимірювальних систем та моніторингу як окремих систем/пристроїв так і судна в цілому. Актуальною проблемою є картування сенсорів та розробка засобів що автоматизують процес картування як під час первинного впровадження систем моніторингу так і на інших етапах життєвого шляху судна.
Keywords: система моніторингу; автоматизація; sensor mapping