Використання методу спрощеної гри для підвищення рівня фізичної та техніко-тактичної підготовки юних футболістів на етапі початкової підготовки - Слюнков В. С.; Slyunkov V. S. (My University, 2025)
Слюнков В. С. Використання методу спрощеної гри для підвищення рівня фізичної та техніко-тактичної підготовки юних футболістів на етапі початкової підготовки. Кваліфікаційна робота зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» освітньої програми «Олімпійський та професійний спорт». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова, 2025. 52 сторінки. В процесі написання кваліфікаційної роботи було здійснено науково-теоретичне обґрунтування та експериментальна перевірка ефективності методики, що включає комплекс спрощених ігор та ігрових вправ, спрямованих на підвищення рівня фізичної та техніко-тактичної підготовки юних футболістів на етапі початкової підготовки. Здійснено аналіз науково-методичної літератури вітчизняних та зарубіжних авторів щодо проблеми розвитку фізичних якостей та техніко-тактичних здібностей юних футболістів на етапі початкової підготовки. Охарактеризовано особливості технічної підготовки юних футболістів на етапі початкової підготовки. Розкрито особливості використання змагальних та спеціальних вправ для вирішення завдань технічної підготовки футболістів на етапі початкової підготовки. Досліджено основні методи і засоби тактичної підготовки юних футболістів на етапі початкової підготовки. Ефективними засобами розвитку тактичних навичок на етапі початкової підготовки футболістів є спеціальні вправи, рухливі ігри та естафети. Розкрито метод спрощеної гри як основу підготовки юних футболістів на початковому етапі. Сформульовано умови, завдання і методичні рекомендації та ігрові схеми для проведення ігрових вправ та спрощених ігор. Проаналізовано переваги використання даного комплексу. Розроблено методику, що включає комплекс спрощених ігор та ігрових вправ, спрямованих на підвищення рівня фізичної та технікотактичної підготовки юних футболістів. Експериментально перевірено ефективність методики, що включає комплекс спрощених ігор та ігрових вправ, спрямованих на підвищення рівня фізичної та техніко-тактичної підготовки юних футболістів. Доведено ефективність використання методики, що включає комплекс спрощених ігор та ігрових вправ, спрямованих на підвищення рівня фізичної та техніко-тактичної підготовки юних футболістів. В усіх тестах на визначення фізичної, технічної та техніко тактичної підготовленості ми отримала значні результати експериментальної групи порівняно з контрольною.
Using the simplified game method to increase the level of physical and technical-tactical training of young football players at the stage of initial training
Слюнков, В. С. Використання методу спрощеної гри для підвищення рівня фізичної та техніко-тактичної підготовки юних футболістів на етапі початкової підготовки = Using the simplified game method to increase the level of physical and technical-tactical training of young football players at the stage of initial training : магістерська робота ; спец. 017 ''Фізична культура і спорт'' / В. С. Слюнков ; наук. кер. О. О. Адаменко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 52 с.
Keywords: фізична підготовка; технічна підготовка; тактична підготовка; метод спрощеної гри; етап початкової підготовки; юні футболісти; 017 ''Фізична культура і спорт''; physical training; technical training; tactical training; simplified game method; initial training stage; young football players