Система регулювання трудовоїдіяльності науково-педагогічнихпрацівників вищих навчальних закладів України в умовахобмеженого фінансування - Новіков, В. М.; Ломоносов, А.В.; Ломоносова, О. Е. (My University, 2017)
Необхідність створення системи регулювання навантаження викладачами у вищих навчальних закладах України, що особливо актуально в умовах обмеженого фінансування показана вища освіта. Структура системи та характеристика її основної компоненти. Цієї системи достатньо для створення потужної інформаційної бази для підготовки та прийняття управлінських рішень щодо планування та організації навчального процесу, а також для аналізу та оцінки впливу управлінських рішень на величину витрат на оплату праці академічного персоналу та витрати університету в цілому.
Ломоносова, О. Е. Система регулювання трудової діяльності науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів України в умовах обмеженого фінансування = The System of Regulation of Academic Staff Workload at Higher Education Institutions of Ukraine in Conditions of Limited Funding / О. Е. Ломоносова, А. В. Ломоносов, В. М. Новіков // Prosopon. Europejskie Studia Społeczno-Humanistyczne. – Warszawa : Inst. Studiów Międzynarodowych i Edukacji Humanum. – 2017. – № 20 (3). – С. 119–134.
Keywords: высшие учебные заведения; профессорско-преподавательский состав; регулирование загруженности; резервы сокращения численности профессорско-преподавательского состава; затраты на оплату труда профессорско-преподавательского состава; расходы вуза; трудоемкость преподавания; нормативное количество студентов на одну штатную должность профессорско-преподавательского состава; higher educational institutions; academic staff; the regulation of workload; reserves of reducing the number of the academic staff positions; academic staff labor costs; university costs; the labor intensity of teaching; the standard number of students per one full-time academic staff position