Організаційно-управлінські аспекти фінансово-економічної безпеки ведення бізнесу в секторально-просторовому контексті - Надточій І. І.; Крамаренко І. С.; Гришина Н. В.; Гришина Л. О.; Купчишина О. А.; Ракіпов В. Р.; Nadtochii I.; Kramarenko I; Hryshyna N; Hryshyna L; Kupchyshyna O.; Rakipov V. (My University, 2024)
Стаття присвячена дослідженню організаційно-управлінських аспектів фінансово-економічної безпеки ведення бізнесу в секторально-просторовому контексті. Визначено сутність управління фінансово-економічною безпекою бізнесу та ключові фактори, що впливають на фінансову стабільність підприємств основних галузей в умовах сучасного економічного середовища. Здійснено аналіз показників діяльності підприємств за основними секторами економіки України, що дозволив виявити основні прогалини. Наголошено, що у зв’язку з повномасштабним військовим вторгненням російської федерації на територію України, вплив бойових дій на економіку значно посилився через цілеспрямовані атаки на критичну інфраструктуру країни, виснаження фінансових резервів населення та бізнесу. Проведене дослідження підприємств за основними видами діяльності. Досліджено значення регіональних особливостей для забезпечення стабільності бізнесу та фінансово-економічної безпеки у післявоєнний період. Під час проведеного дослідження визначено, що концептуальні основи фінансово-економічної безпеки бізнесу доводять необхідність формування організаційно-управлінської системи її забезпечення, яка вплине на ефективність бізнесової діяльності в умовах мінливого зовнішнього середовища. Визначено, що забезпечення фінансово-економічної безпеки бізнесу має відбуватися за всіма напрямами та сферами діяльності, а одним із найбільш ефективних інструментів при цьому є організаційно-управлінський механізм, за допомогою якого можна вирішити проблеми безпекової бізнесової діяльності на шляху до повоєнного відновлення економіки України.
Organizational and management aspects of financial and economic security of business in a sectoral and spatial context
Організаційно-управлінські аспекти фінансово-економічної безпеки ведення бізнесу в секторально-просторовому контексті = Organizational and management aspects of financial and economic security of business in a sectoral and spatial context / І. І. Надточій, І. С. Крамаренко, Н. В. Гришина, , Л. О. Гришина, О. А. Купчишина, В. Р. Ракіпов // Актуальні проблеми інноваційної економіки та права. – 2024. – № 2. – С. 115–119.
Keywords: управління фінансово-економічною безпекою; бізнес; механізм; система управління; регіон; management of financial and economic security; business; mechanism; management system; region