Базиси міжнародної інвестиційної привабливості територіальних громад - Марущак С. М.; Marushchak S. (My University, 2024)
У статті досліджено сутність категорій «міжнародна інвестиційна привабливість територіальних громад», «інвестиційний клімат», «інвестиційний потенціал», «інвестиційна активність», співвідношення між ними, встановлено основні рекомендації щодо підвищення рівня інвестиційної привабливості для громад та рівня інвестиційного клімату в країні. На основі аналізу стану та тенденцій розвитку іноземного інвестування в Україні продемонстровано, що ефективність діяльності територіальної громади щодо залучення іноземних інвестицій залежить не тільки від власних зусиль, а й від ряду зовнішніх чинників. З дослідження ряду наукових публікацій та практичних прикладів залучення іноземних інвестицій у розвиток громад встановлено перелік основних напрямків діяльності стосовно організації успішної роботи по акумуляції інвестиційних ресурсів в громаді та зацікавлення іноземних інвесторів.
Fundamentals of international investment attractiveness of territorial communities
Марущак, С. М. Базиси міжнародної інвестиційної привабливості територіальних громад = Fundamentals of international investment attractiveness of territorial communities / С. М. Марущак // Ефективна економіка. – 2024. – № 8.
Keywords: територіальні громади; децентралізація; міжнародні інвестиції; іноземні інвестиції; залучення міжнародних інвестицій; чинники впливу на міжнародні інвестиції; інвестиційна привабливість; інвестиційна спроможність; загрози іноземному інвестуванню; інвестиційні ризики; territorial communities; decentralization; international investments; foreign investments; attraction of international investments; factors influencing international investments; investment attractiveness; investment capacity; threats to foreign investment; investment risks