Метод рециркуляції відпрацьованих газів суднових дизелів для зменшення їх токсичності - Радченко, Р. М.; Пирисунько, М. А.; Radchenko, R. N.; Pyrysunko, M. A. (My University, 2018)
В даний час має місце інтенсивне посилення норм на токсичні викиди відпрацьованих газів суднових дизелів при плаванні суден в прибережних морських районах і на внутрішніх водних шляхах. Постійне зростання числа суден призводить до збільшення об’єму палива, що спалюється ними, а отже до збільшення викидів токсичних компонентів з відпрацьованими газами. В роботі проаналізовано зниження шкідливих викидів судновими дизелями за рахунок методу рециркуляції відпрацьованих газів.
Радченко, Р. М. Метод рециркуляції відпрацьованих газів суднових дизелів для зменшення їх токсичності = Method of recycling exhaust gases of marine diesel engines to reduce their toxicity / Р. М. Радченко, М. А. Пирисунько // Холодильна техніка та технологія. – Одеса : ОНАХТ, 2018. – № 54 (4). – С. 11−16. – Режим доступу : https://doi.org/10.15673/ret.v54i4.1215
Keywords: Оксиди азоту; Рециркуляція; Судновий дизель; Відпрацьовані гази; nitrogen oxides; recirculation; diesel engine; exhaust gas