Періодизація іншомовної підготовки магістрів-філологів в Україні (кін. XX-поч. XXI ст.) - Корнієнко Марія Михайлівна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022)
У статті запропонована періодизація розвитку іншомовної підготовки магістрів-філологів, що розглядається в історико-культурному контексті оновлення незалежної України. Підготовка магістрів пов’язується з оновленням її змісту, форм і результатів відповідно до європейських стандартів, що актуалізує розробку нових освітніх програм та кваліфікаційних характеристик фахівців, програм навчальних дисциплін і засобів діагностики, відповідного методичного забезпечення.
Periodization of foreign language training of masters-philologists in Ukraine (late XX – early XXI c.)
Корнієнко М. Періодизація іншомовної підготовки магістрів-філологів в Україні (кінець ХХ – початок ХХI ст.) = Periodization of foreign language training of masters-philologists in Ukraine (late XX – early XXI c.) / М. Корнієнко // Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2022. Вип. 1. С. 143-151
Keywords: іншомовна підготовка магістрів; відновлення магістерської освіти; періодизація іншомовної підготовки магістрів-філологів; модернізація освіти; глобалізація та європейська інтеграція; програмово-методичне забезпечення вищої освіти; освітні програми; кваліфікаційні характеристики; програми навчальних дисциплін.