Побудова рівняння трансформованого еліпсу передбачення за даними тривалості розробки 3D-моделей секцій корпусів суден - Приходько, Сергій; Приходько, Наталія; Кудін, Олег; Кошовий, Дмитро; Prykhodko, Sergiy; Prykhodko, Natalia; Kudin, Oleh; Koshovy, Dmytro (My University, 2017)
В статті вперше побудовано рівняння трансформованого еліпсу передбачення для двовимірних негаусівських даних тривалості розробки 3D-моделей секцій корпусів суден в залежності від маси секцій на основі перетворення Джонсона сім’ї SB. Наводиться приклад застосування цього рівняння до визначення викидів у зазначених двовимірних негаусівських даних.
Побудова рівняння трансформованого еліпсу передбачення за даними тривалості розробки 3D-моделей секцій корпусів суден = Constructing the equation of transformed prediction ellipse for data of the duration of the development of 3D-models of ship hull sections / С. Приходько, Н. Приходько, О. Кудін, Д. Кошовий // Геометричне моделювання та інформаційні технології. – 2017. – № 2 (4). – С. 79–83.
Keywords: рівняння трансформованого еліпсу передбачення; перетворення Джонсона сім’ї SB; двовимірні негаусівські дані; тривалість; 3D-модель секції корпусу судна; equation of transformed prediction ellipse; SB family of Johnson's transformation; bivariate non-Gaussian data; duration; 3D-model of ship hull section; уравнение трансформированного эллипса предсказания; преобразования Джонсона семейства SB; двумерные негауссовские данные; продолжительность; 3D-модель секции корпуса судна