Забезпечення на оплату відпусток, як складова облікової політики підприємств - Грищенко, Олена; Козіцька, Наталя (My University, 2018)
Стаття присвячена дослідженню питань організації і методики бухгалтерського обліку забезпечення на оплату відпусткових, як важливої складової облікової політики. Розглянуто сутність поняття "забезпечення", проведено порівняльний аналіз обліку забезпечень відповідно до національних та міжнародних стандартів бухгалтерського обліку. Акцентовано увагу на необхідності формування підприємствами забезпечень на оплату відпусток, представлено можливі методи розрахунку їх розміру.
Грищенко, О. Забезпечення на оплату відпусток, як складова облікової політики підприємств / О. Грищенко, Н. Козіцька // Proceedings of the Intern. Scientific Conf. "Economic and Social-Focused Issues of Modern World". – Bratislava : Publishing House VŠEMvs, 2018. – С. 90–98.
Keywords: Міжнародні стандарти фінансової звітності; зобов’язання; забезпечення; забезпечення на оплату відпусток; відпусткові; період відсутності; майбутні витрати і платежі; облікова політика; International Financial Reporting Standards (IFRS); liabilities; provision; provision for vacation payments; vacation payments; periods of absence; future expenses and payments; accounting policy