Удосконалення технологічного процесу виготовлення суднових корпусних конструкцій з використанням цифрових технологій = Perfection of the ship's constructions manufacturing methods with using digital technologies - Савицький, Ігор Анатолійович; Savitskiy, I. A. (My University, 2012)
Метою дослідження є вдосконалення технологічних процесів виготовлення суднових корпусних конструкцій шляхом узгодження впливу регламентованих стандартами параметрів і технологічних факторів на трудомісткість, а також застосування цифрових технологій при проведенні перевірочних робіт. Розроблена математична модель що описує вплив застосованих при виготовленні суднових корпусних конструкцій величин допусків та їх уніфікацію, кількість та тип технологічних операцій, вживаної технології за наявністю припуска, величини зварювальних зазорів на трудомісткість операцій збіркі, та дозволяє знизити неузгодженість факторів що впливають, трудомісткість виготовлення корпусу судна і керувати якістю продукції без підвищення точності виготовлення = The ship's construction assembling and perfection verifying works with digital technologies worked up and theoretical checked at the great depending production efficiency on accuracy requirements is the research purpose. The mathematical model of the regulating documents requirements influence on fitting-on works labor intensity in the slipway is worked up. For define a ship's units correct tolerance zone sizes is offered to use an expert estimation method
Савицький, І. А. Удосконалення технологічного процесу виготовлення суднових корпусних конструкцій з використанням цифрових технологій : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.08.03 / І. А. Савицький ; НУК ; наук. кер. А. М. Фаріонов. - Миколаїв, 2008. - 20 с.
Keywords: точність виготовлення суднових корпусних конструкцій; збір; складання; помилка; контуровка; трудомісткість; пристосувальні роботи; фотограмметрія; перевірочні роботи; розмірний аналіз; експертні оцінки; стандарти; ship unit manufacturing accuracy; assembling; errors; outlining; labor intensity; fitting-on works; photogrammetry; verifying works; dimensional analysis; expert estimations; standards