Удосконалення фізичної підготовленості спортсменів 16-18 років, що спеціалізуються у бігу на 400 м на етапі спеціальної базової підготовки - Габер, В. Р. (My University, 2022)
До магістерської наукової роботи «Удосконалення фізичної підготовленості спортсменів 16-18 років, що спеціалізуються у бігу на 400 м на етапі спеціальної базової підготовки». Магістрант: Габер Владислав Русланович, Керівник: - к. ф. в. іс., доцент кафедри ФВС Деркач Віктор Миколайович. Магістерська робота присвячена методиці нормобаричного гіпоксичного тренування у бігунів на 400 м. Мета роботи – розробити та експериментально обґрунтувати програму вдосконалення фізичної підготовленості спортсменів, що спеціалізуються у бігу на 400 м на етапі спеціальної базової підготовки, шляхом застосування нормобаричного гіпоксичного дихання для покращення результатів у бігу на 400 м. Пояснювальна записка магістерської роботи складається зі вступу, трьох розділів, висновку та списку використаних джерел. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставленої задачі. У першому розділі розглядаються теоретичні аспекти розвитку фізичних якостей спортсменів 16-18 років, що спеціалізуються у бігу на 400 м на етапі спеціальної базової підготовки, їх фізіологічні особливості та зміни в організмі під час бігу на 400 м. У другому розділі описуються методи дослідження, організація та часові проміжки, у які проводилося дослідження. У третьому розділі описані отримані результати дослідження, визначено рівень ефективності методики нормобаричного гіпоксичного тренування. У висновках проводиться аналіз проведеної роботи та отриманих результатів. Магістерська робота містить 79 сторінок (без додатків), містить 5 таблиць, 46 джерел.
Габер, В. Р. Удосконалення фізичної підготовленості спортсменів 16-18 років, що спеціалізуються у бігу на 400 м на етапі спеціальної базової підготовки : магістерська робота ; спец. 017 ''Фізична культура і спорт'' / В. Р. Габер ; наук. кер. В. М. Деркач. – Миколаїв : НУК, 2022. – 80 с.
Keywords: фізичні якості; біг; спортсмени; нормобаричне гіпоксичне дихання; спортивне тренування; 017 ''Фізична культура і спорт''; physical qualities; running; athletes; normobaric hypoxic breathing; sports training