Резонансный преобразователь с дозированной передачей энергии для низковольтных сетей распределенного питания - Павлов, Г. В.; Обрубов, А. В.; Винниченко, И. Л.; Павлов, Г. В.; Обрубов, А. В.; Вінниченко, І. Л.; Pavlov, G. V.; Obrubov, A. V.; Vinnichenko, I. L. (My University, 2016)
Сформульовано необхідні вимоги до головного перетворювача живлення низьковольтних мереж постійного струму. Досліджено електромагнітні процеси у силовій схемі послідовно-резонансного перетворювача з дозованою передачею енергії та обмеженням напруги на резонансних ємностях, призначеного для розподіленого живлення в низьковольтних мережах. Отримано розрахункові формули для визначення зовнішніх характеристик при різних робочих частотах інвертора. Експериментально за допомогою імітаційної моделі отримано зовнішні характеристики перетворювача. Представлено рекомендації щодо формування зовнішньої характеристики перетворювача з постійною вихідною потужністю. Бібл. 5, рис. 3.
Павлов, Г. В. Резонансный преобразователь с дозированной передачей энергии для низковольтных сетей распределенного питания = Resonant converters with the dosed transfer of energy for low-voltage power distribution networks / Г. В. Павлов, А. В. Обрубов, И. Л. Винниченко // Технічна електродинаміка. – 2016. – № 4. – С. 38–40.
Keywords: резонансный преобразователь; внешняя характеристика; распределенное питание; резонансний перетворювач; зовнішня характеристика; розподілене живлення; resonant converter external characteristic; distributed supply