Принципи побудови і управління енергоефективної безконтактної зарядної системи малого електричного судна - Жук, О. К.; Дзисюк Я. В.; Zhuk O. K.; Dzysyuk Y. V. (My University, 2022)
Виконано порівняльний аналіз принципів схемотехнічної побудови та управління суднових індуктивних зарядних систем (ІЗС) на основі двох топологій резонансних інверторних перетворювачів: двоконтурного з послідовно-послідовною (SS) компенсацією реактивної потужності і амплітудною модуляцією вихідної напруги та одноконтурного LLC-типу з частотною модуляцією. Розглянуто напрями створення удосконалених енергоефективних ІЗС для малих електричних суден типу GMV Zero. Запропоновано принципи розрахунку оптимальних параметрів компонентів зарядного пристрою, зокрема резонансного контуру та напівпровідникового LLC- перетворювача з частотним управлінням коефіцієнта передачі для забезпечення інваріантності зарядного струму (потужності) при зміні умов індуктивного зв’язку. Одержані результати перевірені на маломасштабному лабораторному прототипі шляхом проведення натурного експерименту та комп’ютерного моделювання.
Principles Of Construction And Management Of An Energy-Efficient Non-Contact Charging System Of A Small Electric Vessel
Жук, О. К. Принципи побудови і управління енергоефективної безконтактної зарядної системи малого електричного судна = Principles Of Construction And Management Of An Energy-Efficient Non-Contact Charging System Of A Small Electric Vessel / О. К. Жук, Я. В. Дзисюк // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 16–28.