Єврорегіон «Глаценсіс» у міждержавному співробітництві Польщі та Чехії - Буглай Наталя Михайлівна (Publishing House “ACCENT”, 2020)
Єврорегіони являють собою одну із форм транскордонного співробітництва в Європі, що забезпечує високий рівень розвитку прикордонних взаємин. Одним із форматів міждержавної взаємодії Польщі та Чехії є єврорегіональне співробітництво. В цьому контексті викликає інтерес діяльність білатерального польсько-чеського єврорегіону «Глаценсіс», головною метою діяльності якого було визначено координацію економічного, соціального та культурного розвитку регіону.
Буглай Н.М. Єврорегіон «Глаценсіс» у міждержавному співробітництві Польщі та Чехії / Н.М. Буглай // Topical issues of the development of modern science. Abstracts of the 6th International scientific and practical conference (February 12-14, 2020). Publishing House “ACCENT”. Sofia, Bulgaria. 2020. Pp. 282-286
Keywords: Польща; Чехія; єврорегіони; кордони; транскордонна співпраця; проекти