Innovative technologies as a sociocultural aspect of promoting physical culture and sports - Molotylnikova V.S.; Lozhenko K.V. (International Scientific Periodical Journal "Modern engineering and innovative technologies", 2024)
У статті розглядається актуальність впровадження інноваційних технологій у фізичну культуру та спорт як засобу популяризації здорового способу життя серед молоді. Проаналізовано вплив дистанційного навчання, пандемії COVID-19 та військових дій на рівень рухової активності молоді в Україні. Визначено основні типи інноваційних технологій, такі як цифрові платформи, інтерактивні тренажери, технології VR/AR, фітнес-гаджети, гейміфікація та біометричні системи. Розкрито їхній потенціал у покращенні тренувального процесу, розвитку соціокультурних цінностей, подоланні стереотипів та формуванні нових способів взаємодії у спортивному середовищі. Особливу увагу приділено соціокультурному впливу інновацій та їхній ролі у формуванні сучасної спортивної культури.
Інноваційні технології як соціокультурний аспект популяризації фізичної культури та спорту
Molotylnikova V.S, Lozhenko K.V. Innovative technologies as a sociocultural aspect of promoting physical culture and sports = Інноваційні технології як соціокультурний аспект популяризації фізичної культури та спорту. // Modern engineering and innovative technologies - Karlsruhe, Germany. 2024. (December). Issue No 36 Part 5. Pp. 38-45.
Keywords: інноваційні технології; фізична культура; рухова активність; цифрові платформи; фітнес-гаджети; соціокультурний вплив