Емоційне вигорання працівників гуманітарної сфери та представників допомагаючих професій в контексті ургентного реагування - Гончарова О. О.; Honcharova O. O. (My University, 2025)
Гончарова О.О. Емоційне вигорання працівників гуманітарної сфери та представників допомагаючих професій в контексті ургентного реагування. Кваліфікаційна робота зі спеціальності 053 «Психологія», освітньої програми «Психологія». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова, 2025. 85 сторінок. Магістерське дослідження присвячене комплексному аналізу емоційного вигорання працівників гуманітарної сфери та представників допомагаючих професій, які здійснюють ургентне реагування в умовах воєнного стану. Сукупність проведених теоретичних, емпіричних та формувальних процедур дала змогу всебічно охарактеризувати феномен вигорання, визначити його детермінанти та розробити ефективну програму профілактики, релевантну до сучасних викликів гуманітарної діяльності в Україні. Теоретичний аналіз підтвердив, що професійне вигорання є багатовимірним психоемоційним синдромом, який формується під впливом поєднання особистісних, організаційних і соціально-контекстуальних чинників. Емпірична частина дослідження дала змогу оцінити рівень і структуру вигорання у співробітників Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Практична цінність роботи полягає у розробці структурованої, адаптивної та емпірично обґрунтованої програми профілактики, яка може бути імплементована в діяльність гуманітарних організацій, центрів психосоціальної підтримки, системи підготовки персоналу та супервізорської практики.
Emotional burnout of humanitarian workers and helping professions in the context of urgent response
Гончарова, О. О. Емоційне вигорання працівників гуманітарної сфери та представників допомагаючих професій в контексті ургентного реагування = Emotional burnout of humanitarian workers and helping professions in the context of urgent response : магістерська робота ; спец. 053 ''Психологія'' / О. О. Гончарова ; наук. кер. І. С. Литвиненко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 97 с.
Keywords: емоційне вигорання; гуманітарна сфера; допомагаючі професії; ургентне реагування; профілактика емоційного вигорання.; emotional burnout; humanitarian sphere; helping professions; urgent response; prevention of emotional burnout.; 053 ''Психологія''