Шляхи та засоби формування патріотизму студентської молоді у позанавчальній виховній діяльності - Лелека Віталій Миколайович (My University, 2019)
У статті висвітлені гострі проблеми національно-патріотичного виховання студентів. Проаналізована роль вищого навчального закладу у формуванні світоглядних і громадянських якостей особистості, які проявляються в усвідомленні своєї духовної, історичної, національної, культурної та іншої приналежності до Вітчизни, як вищого принципу функціонування. Розглянуто шляхи та засоби формування патріотизму студентської молоді у поза навчальній виховній діяльності. Проаналізовано умови застосування активних методів та форм патріотичного виховання, спрямованих на моральний і духовний світогляд студентської молоді. Визначені найбільш ефективні методи формування патріотизму як шляхи впливу на почуття молоді, волю та свідомість.
Ways and means of formation of patriorism of student youth in extracurricular educational activity
Шляхи та засоби формування патріотизму студентської молоді у позанавчальній виховній діяльності = Ways and means of formation of patriorism of student youth in extracurricular educational activity / В.М. Лелека // Науковий вісник Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського. Педагогічні науки- 2019. - № 3 (66). - С. 156-160.
Keywords: Патріотизм; Виховання; Національна свідомість