Міжнародна електронна торгівля як фактор розвитку економіки на сучасному етапі - Осепян, Г. Г.; Osepian, H. G. (My University, 2022)
Осепян Г. Г. Міжнародна електронна торгівля як фактор розвитку економіки на сучасному етапі – бакалаврська робота на здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр». – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, м. Миколаїв, 2022. У роботі висвітлено передумови та рушійні сили розвитку електронної торгівлі на сучасному етапі переходу до цифрової економіки, розглянуто роль, переваги та проблеми функціонування електронної комерції у міжнародній торгівлі. Доведено, що подальший розвиток правового регулювання електронної торгівлі в спеціальних законах України – це питання, які потребують вирішення, а саме: гармонізація системи регулювання електронної комерції України з ЄС, що сприяє зростанню економіки та надасть можливість Україні в майбутньому інтегруватися до Єдиного цифрового ринку. У роботі проаналізовано стан розвитку електронної торгівлі за кордоном та в Україні, досліджено основні тенденції, що сформувались у даній сфері, на підставі чого зазначено напрями та перспективи розвитку міжнародної електронної торгівлі, а також запропоновано механізм державного регулювання ринку електронної комерції в Україні на основі застосування технології «хмарне програмування».
Осепян, Г. Г. Міжнародна електронна торгівля як фактор розвитку економіки на сучасному етапі = International e-commerce as a factor in economic development at the present stage : бакалаврська робота ; спец. 051 "Економіка" / Г. Г. Осепян ; наук. кер. Л. Ю. Вдовиченко. – Миколаїв : НУК, 2022. – 58 с.
Keywords: електронна комерція; міжнародна торгівля; електронний бізнес; цифровізація; «хмарне програмування»; 051 "Економіка"; e-commerce; e-business; international trade; digitalization; «cloud programming»