Проблеми та перспективи відновлення економіки України в післявоєнний період - Івата В. В.; Прокопів Ю. О.; Сіманавічене Ж.; Ivata Vyacheslav V.; Prokopiv Yuliia О.; Simanavichene Žaneta (My University, 2023)
Дана наукова робота присвячена дослідженню проблем та перспектив відновлення економіки України у післявоєнний період. Під час військових конфліктів та кризових ситуацій економіка країни зазнає серйозних руйнувань, що потребує комплексного аналізу та розробки ефективних стратегій відновлення. Основною метою дослідження є ідентифікація цих проблем, що виникають в економіці України після війни, та визначення потенційних можливостей для відновлення та досягнення сталого економічного розвитку. Дослідження аналізує втрати, які зазнала країна у різних сферах, включаючи людський капітал, інфраструктуру, економічний потенціал та соціальні аспекти. Дослідження «Проблеми та перспективи відновлення економіки України у післявоєнний період» є цінним внеском у розуміння складнощів, з якими стикається Україна, та пропонує конкретні рекомендації та стратегії для досягнення сталого та покращеного економічного розвитку. Ці рекомендації можуть включати в себе переорієнтування уваги на боротьбу з корупцією та покращення правової системи, стимулювання модернізації інфраструктури через інвестиції та партнерства, збільшення уваги до місцевого самоврядування та активізацію програм підтримки та розвитку високоосвічених кадрів. Отримані результати та висновки мають високий потенціал для використання в процесі прийняття обґрунтованих стратегічних рішень та реалізації дій, спрямованих на подолання складних викликів та забезпечення стійкого процвітання України у післявоєнний період. Ці результати становлять цінний внесок у розуміння проблем, що виникають після воєнних конфліктів, та пропонують конкретні рекомендації для досягнення стійкого та покращеного економічного відновлення. Сформульовані рекомендації мають велике значення для урядових органів, а також міжнародних організацій, оскільки вони можуть служити основою для розробки програм допомоги та стратегій відновлення. Вони не лише надають конкретний настанови для урядових органів, але й мають потенціал стати фундаментом для міжнародних програм допомоги та сприяти виконанню стратегій, спрямованих на стале та збалансоване відновлення економіки України. Їхнє впровадження може сприяти зміцненню стійкості та ефективності розвитку країни, сприяючи забезпеченню стабільності та зростанню національного господарства .
Problems and prospects of post-war period Ukrainian economy recovery
Івата, В. В. Проблеми та перспективи відновлення економіки України в післявоєнний період = Problems and prospects of post-war period Ukrainian economy recovery / В. В. Івата, Ю. О. Прокопів, Ж. Сіманавічене // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : Гельветика, 2023. – № 4 (493). – С. 150–158.
Keywords: Україна; післявоєнний період; відновлення економіки; збройна агресія; міжнародні відносини; ВВП; сильні та слабкі сторони; можливості та загрози; Ukraine; post-war period; economic recovery; armed aggression; international relations; GDP; strengths and weaknesses; opportunities; and threats