Підвищення ефективності газового двигуна з наддувом потужністю 650 кВт за рахунок удосконаленням конструкції масляного насоса. Прототип 8ГЧН 19/23. - Нечипорук, Олександр Петрович (My University, 2021)
В кваліфікаційній роботі, відповідно до завдання, спроектовано газовий двигун з наддувом потужністю 650кВт на базі прототипу 8ГЧН 19/23 та удосконалено конструкцію масляного насоса двигуна. Здійснено детальний опис двигуна-прототипу 8ГЧН 19/23 та системи мащення, яку планується застосувати на проектованому двигуні. Виконано розрахунок параметрів робочого циклу двигуна. Визначено величини складових зовнішнього теплового балансу двигуна, а також сили та моменти що діють в кривошипно-шатунному механізмі двигуна. Проведений аналіз існуючих систем мащення та конструкцій масляних насосів. Для забезпечення високих ресурсних показників запроектованого двигуна та надійності його роботи змінено тип системи мащення. Обрано систему мащення з «сухим» картером та шестеренний масляний насос. Виконано розрахунки окремих елементів системи мащення. Виконано проектуванні розрахунки масляного насоса. В проекті розглянуто основні проблеми щодо захисту навколишнього середовища та охорони праці підчас експлуатації двигуна. Проаналізовано можливі небезпеки при експлуатації та під час обслуговування газового двигуна, проведені розробки заходів з охорони праці та навколишнього середовища. Визначено рівні шуму та вібрації проектованого двигуна. В графічній частині виконано креслення: загальний вигляд двигуна; робоче креслення веденого валу масляного насоса; робоче креслення зубчастого колеса масляного насоса; складальне креслення масляного насоса; схему системи мащення двигуна.
Нечипорук, О. П. Підвищення ефективності газового двигуна з наддувом потужністю 650 кВт за рахунок удосконаленням конструкції масляного насоса : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / О. П. Нечипорук ; наук. кер. В. В. Нестеренко. – Первомайськ : ПФ НУК, 2021. – 61 с.
Keywords: газовий двигун; система мащення; масляний насос; вал; шестерня