Система керування електропривода дуттьового вентилятора котельного агрегата - Битко Костянтин Вікторович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота: 82 с., 4 р., 21 рис., 7 табл., 1 дод., 14 джерел. Об'єкт дослідження – перехідні процеси в електроприводі дуттьового вентилятора. Мета роботи – синтез системи керування електропривода дуттьового вентилятора пиловугільного котельного агрегату. Методи дослідження – моделювання перехідних процесів в електроприводі дуттьового вентилятора з використанням сучасної теорії автоматичного керування та електропривода, імітаційне моделювання в MATLAB, обробка та аналіз отриманих результатів. У першому розділі розглянуто склад та принцип роботи пиловугільного котельного агрегату. Проведено аналіз призначення та технічні характеристики дуттьового вентилятора, складу та характеристик електрообладнання пиловугільного котельного агрегату. Розділ 2 містить вибір та обгрунтування методу наукового дослідження, алгоритм дослідження та метод розв'язання поставленого завдання. У розділі 3 наведено функціональну схему автоматизованого електропривода дуттьового вентилятора та обґрунтування вибору її елементів, математичний опис автоматизованого електропривода. Проведено моделювання автоматизованого електропривода дуттьового вентилятора в МATLAB та досліджено якість керування. У розділі 4 розглянуті питання з охорони праці. Додаток містить слайди мультимедійної презентації.
Битко, К. В. Система керування електропривода дуттьового вентилятора котельного агрегата : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / К. В. Битко ; наук. кер. А. А. Зубарев. – Миколаїв : НУК, 2025. – 94 с.
Keywords: дуттьовий вентилятор; електропривод; котельний агрегат; моделювання; перехідна характеристика; система керування; 141 ''Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка''; blower fan; electric drive; boiler unit; modeling; transient response; control system