Удосконалення нелінійної регресійної моделі для оцінювання розміру програмного забезпечення ІС з кодом на PHP та розробка програми для її реалізації - Сербулов, Г. В.; Serbulov, G. V. (My University, 2021)
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 121 – "Інженерія програмного забезпечення". Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Миколаїв, 2021 р. Обсяг роботи: 112 стор., 8 табл., 10 рис., 29 використаних джерела, 5 додатків. Актуальність теми роботи: необхідність підвищення достовірності оцінювання розміру програмного забезпечення (ПЗ) інформаційних систем (ІС) з кодом на PHP. Мета та завдання дослідження. Метою є підвищення достовірності оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP за допомогою нелінійної регресійної моделі. Завдання дослідження: проаналізувати існуючі регресійні моделі для оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP; удосконалити регресійну модель для оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP; розробити програму для оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP. Об'єктом дослідження є процес оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP. Предметом дослідження є регресійні моделі для оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP. Методи дослідження. У вирішенні поставлених завдань використано методи теорії ймовірності, математичної статистики, регресійного аналізу. Наукова новизна одержаних результатів. Удосконалено регресійну модель для оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP на основі нормалізуючого перетворення Джонсона сімейства SB, яка дозволяє підвищити достовірність оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP в порівнянні з існуючими регресійними моделями. Практичне значення одержаних результатів. Розроблено програму для оцінювання розміру ПЗ ІС з кодом на PHP для системи моделювання Scilab 6.0.0. Апробація результатів досліджень. Результати досліджень були оприлюднені на Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції. Публікації. Результати роботи викладені у 1 публікації, а саме: 1 матеріалах Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції.
Сербулов, Г. В. Удосконалення нелінійної регресійної моделі для оцінювання розміру програмного забезпечення ІС з кодом на PHP та розробка програми для її реалізації = Improving the nonlinear regression model to estimate a software size of PHP-based information systems and developing the software for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 "Інженерія програмного забезпечення" / Г. В. Сербулов ; наук. кер. С. Б. Приходько. – Миколаїв : НУК, 2021. – 112 с.
Keywords: регресійна модель; оцінювання розміру програмного забезпечення; інформаційна система; PHP; 121 "Інженерія програмного забезпечення"; regression model; software size estimation; information system; PHP