Генератор мовоподібного шуму для систем просторового та лінійного зашумлення - Бичковський, О. М.; Нужний, С. М. (My University, 2013)
На підставі теоретичних та практичних досліджень запропоновано алгоритм формування сигналу завади мовоподібного типу, методик та рекомендацій по використанню таких пристроїв. Запропоновано модернізовану структурну схему генератора мовоподібного шуму та розроблено дослідний зразок пристрою.
Бичковський, О. М. Генератор мовоподібного шуму для систем просторового та лінійного зашумлення / О. М. Бичковський, С. М. Нужний // Матеріали ІІI Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю "Сучасні проблеми інформаційної безпеки на транспорті". – Миколаїв : НУК, 2013.
Keywords: генератор мовоподібного шуму; захист інформації; лабораторний комплекс; акустична інформація; шумовий діод; зашумлення