Перспективи розвитку підприємницької діяльності в Україні в контексті державної підтримки - Боровік Л. В.; Осадча Т. Ю.; Borovik Liubov V.; Osadcha Tetiana Y. (Гельветика, 2024)
За умов воєнного стану українська економіка намагається вистояти, а сектор підприємництва підлаштовується під умови роботи, генерує напрями подальшого розвитку та боротьби з кризовими ситуаціями. Метою цієї статті є визначення структури кількості діючих підприємств в Україні та аналіз розроблених та введених в дію державних проектів та програм для розвитку підприємницької діяльності в умовах війни. Методи. Для проведення даного дослідження було використано загальнонаукові методи: статистичні, аналітичні, графічні, методи групування та порівняння. Наукова новизна. Під час проведення дослідження використано актуальні статистичні дані, на основі яких можна зазначити проблеми сучасного підприємництва в Україні, а також сформувати перспективні напрями розвитку підприємницької діяльності на найближчі роки. Серед актуальних напрямів розвитку можна виділити такі як антикорупційна політика, створення актуальної та доступної консультативно-інформативної підтримки підприємцям, а також сприятливий інвестиційний клімат. Практична важливість. Досліджені сфери державної підтримки щодо розвитку підприємницької діяльності показують, що держава намагається створити умови для гідного відновлення роботи тих підприємств, які через військову агресію втратили можливість продовжувати надавати свої послуги та виготовляти власну продукцію. Зазначені в роботі основні засоби покращення підприємницької діяльності допоможуть створити умови для розширення ведення бізнесу та покращити економічний стан країни. Результати. Підприємницька діяльність в Україні має значний потенціал для розвитку. Тому влада України, заручившись підтримкою та досвідом країн-партнерів, впроваджує проекти та програми розвитку всіх актуальних сфер діяльності. Такі доступні програми стануть в нагоді щодо відновлення або розширення власного бізнесу. Це дасть змогу створити більше робочих місць, збільшити надходження до бюджету та покращити національну економіку.
Prospects for the development of entrepreneurship in Ukraine in the context of state support
Боровік, Л. В. Перспективи розвитку підприємницької діяльності в Україні в контексті державної підтримки = Prospects for the development of entrepreneurship in Ukraine in the context of state support / Л. В. Боровік, Т. Ю. Осадча // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : Гельветика, 2024. – № 3 (496). – С. 114–119.
Keywords: підприємницька діяльність; державні програми та проекти; розвиток підприємництва; Дія. Бізнес; єРобота; Фонд розвитку підприємництва; інвестиційний клімат; entrepreneurship; government programs and projects; entrepreneurship development; Diia.Business; eRobota; Entrepreneurship Development Fund; investment climate