Управління проєктами з удосконалення процесів, спрямованих на зменшення екологічного впливу обладнання для майнінгу криптовалют - Мартич М. О.; Martych M. O. (My University, 2025)
Мартич М.О. «Управління проєктами з удосконалення процесів, спрямованих на зменшення екологічного впливу обладнання для майнінгу криптовалют» - На правах рукопису. Кваліфікаційна робота за спеціальністю 101-Екологія, освітня програма - Управління екологічними проєктами. Національний університет кораблебудування ім. адм. Макарова. Миколаїв, 2025. Метою магістерської роботи є дослідження теоретико-методичних засад та практичних рекомендацій щодо управління проєктами з удосконалення процесів, спрямованих на зменшення екологічного впливу майнінгового обладнання. Об’єктом дослідження є процеси управління проєктами, спрямованими на зменшення екологічного впливу майнінгового обладнання. Предметом дослідження є методи, моделі, технології та управлінські інструменти, які забезпечують удосконалення процесів та зниження екологічного навантаження майнінгових систем. Наукова новизна роботи полягає в поєднанні методології управління проєктами з екологічними та енергетичними інструментами оптимізації роботи майнінгових систем, що дозволяє сформувати комплексні рішення для підвищення їхньої екологічної ефективності. Практична значущість дослідження полягає у можливості застосування запропонованих рекомендацій підприємствами та приватними операторами майнінгових ферм для зниження витрат, мінімізації впливу на довкілля та підвищення конкурентоспроможності у сфері цифрових технологій.
Management of process improvement projects aimed at reducing the environmental impact of cryptocurrency mining equipment
Мартич, М. О. Управління проєктами з удосконалення процесів, спрямованих на зменшення екологічного впливу обладнання для майнінгу криптовалют = Management of process improvement projects aimed at reducing the environmental impact of cryptocurrency mining equipment : магістерська робота ; спец. 101 "Екологія" / М. О. Мартич ; наук. кер. С. М. Літвак. – Миколаїв : НУК, 2025. – 82 с.
Keywords: управління; екологічні проєкти; майнінг; комунікації; інструменти; management; environmental projects; mining; communications; tools; 101 "Екологія"