Образование вихревого течения во вращающемся канале и влияние на его интенсивность режимных факторов - Шманенко, А. И.; Shmanenko, Andrii I. (My University, 2017)
Анотація. Виконано аналіз інтенсивності й характеру вторинних течій у каналі, що обертається, який моделює охолоджуючий канал робочої лопатки газотурбінного двигуна. Як базовий варіант було обрано канал круглого перерізу діаметром 6 мм і довжиною 80 мм. Автор здійснив розрахунки структури течії повітря в каналі, що обертається, за різних режимних параметрів, які дозволили оцінити вплив зміни тиску, температури й витрати повітря на інтенсивність вторинних течій.
Шманенко, А. И. Образование вихревого течения во вращающемся канале и влияние на его интенсивность режимных факторов = Formation of vertex flow in the rotating channel and influence of operation factors on its intensity / А. И. Шманенко // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – № 1 (468). – С. 55–62.
Keywords: вторичные течения; вихревое течение; вращающийся канал; вторинні течії; вихрова течія; канал, що обертається; secondary flow; vertex flow; rotating channel