Розрахунок суднового двигуна типу 8ЧН 20/30 (MaK 8M20C) - Завгородній Д. Е. (My University, 2024)
У кваліфікаційній бакалаврській роботі на тему: «Розрахунок суднового двигуна типу 8ЧН 20/30 (MaK 8M20C)» розглянуто основні питання, що відображають особливості специфіки проектування та розрахунку суднового дизельного двигуна. У роботі представлено детальний опис конструкції суднового двигуна 8ЧН 20/30 (MaK 8M20C), виконано розрахунок робочого циклу для номінального режиму його роботи та запропоновано шляхи підвищення паливної ефективності. Також у кваліфікаційній роботі проведено розрахунок динаміки дизельного двигуна, розраховано та спроектовано компресор у складі турбокомпресора наддуву, подано розрахунок та розробку основних систем, а також розглянуті базові заходи щодо забезпечення охорони праці при експлуатації ДВЗ. Робота виконана українською мовою на 81 аркушах розрахунково-пояснювальної записки з використанням 10 джерел. Графічна частина представлена чотирма кресленнями формату А1.
Calculation of a marine engine of the type 8CHN 20/30 (MaK 8M20C)
Завгородній, Д. Е. Розрахунок суднового двигуна типу 8ЧН 20/30 (MaK 8M20C) = Calculation of a marine engine of the type 8CHN 20/30 (MaK 8M20C) : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / Д. Е. Завгородній ; наук. кер. О. С. Митрофанов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 77 с.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; робочий цикл; турбокомп-ресор; система охолодження; система змащення; паливна система; internal combustion engine; working cycle; turbocharger; cooling system; lubrication system; fuel system