Поширені травми у художній гімнастиці та заходи їх попередження (огляд літератури) - Марцінковський І. Б.; Єремєєва Є. А.; Martsinkovsky I. B.; Yeremieieva Ye. (Іліон, 2024)
Досліджена література з художньої гімнастики та зі спортивного травматизму для з’ясування причин виникнення травм та заходів для їх попередження, що визначило актуальність і мету дослідження. Встановлено, що сучасна художня гімнастика характеризується складними компонентами, інтенсифікацією тренування, які загрожують виникненню травм. Аналіз з’ясував причини травм, їх тип, локалізацію та характер, а також етапи проведення реабілітаційних заходів та їх особливості. Комплексна реабілітація забезпечує ефективне повернення спортсменок до тренувань та змагань.
Common injuries in artistic gymnastics and measures to prevent them (literature review)
Марцінковський, І. Б. Поширені травми у художній гімнастиці та заходи їх попередження (огляд літератури) = Common injuries in artistic gymnastics and measures to prevent them (literature review) / І. Б. Марцінковський, Є. А. Єремєєва // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2024. – Вип. 17. – С. 40–43.
Keywords: художня гімнастика; спортивна травма; профілактика; rhythmic gymnastics; sports injury; prevention