Балкер вантажопідйомністю 52 000 тонн - Дзембак Віктор Русланович; Dzembak Viktor (My University, 2025)
Дзембак В. Р. «Балкер вантажопідйомністю 52 000 тонн». Кваліфікаційна робота бакалавра зі спеціальності 135 «Суднобудування», освітньої програми «Міжнародна технічна інформація у морській діяльності». Миколаїв: НУК ім. адмірала Макарова. 2025. 64 с. В даній бакалаврській кваліфікаційній роботі представлено проект балкера вантажопідйомністю 52 000 тонн. Робота складається з трьох розділів, які характеризують основні етапи проектування судна. У першому розділі відбувається визначення головних розмірів судна-проекту із судна-прототипу методом послідовних наближень шляхом вирішення рівняння мас, а також отримані гідростатичні криві. У другом розділі відбувається розрахунок елементів корпусу судна за Правилами класифікаційного товариства України. У третьому розділі ведеться перевірка обраних пластин і балок набору з умов міцності і стійкості.
Bulk carrier with cargo capacity 52,000 tonns
Дзембак, В. Р. Балкер вантажопідйомністю 52 000 тонн = Bulk carrier with cargo capacity 52,000 tonns : бакалаврська робота ; спец. 135 '' Суднобудування '' / В. Р. Дзембак ; наук. кер. В. М. Соков. – Миколаїв : НУК, 2025. – 64 с.
Keywords: балкер; проєктування; морехідні якості; міцність; стійкість; 135 ''Суднобудування''; bulk carrier; design; seaworthiness; strength; stability