Розробка вдосконаленої конструкції втулки циліндру для стаціонарного дизельного двигуна потужністю 270 кВт. Прототип – 6ЧН18/22 - Цимбал Андрій Анатолійович (My University, 2024)
Пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на тему "Розробка вдосконаленої конструкції втулки циліндру для стаціонарного дизельного двигуна потужністю 270 кВт" складається із Вступу, 4 розділів та додатків - 4 листів креслень формату А1 та специфікації на двигун. В текстовій частині пояснювальної записки приведений опис конструкції двигуна-прототипу 6ЧН18/22, розрахований робочий процес з визначенням його основних параметрів та тепловий баланс двигуна, виконано обґрунтування розробленої конструкції втулки циліндру та зроблений розрахунок її на міцність. Також в кваліфікаційній роботі розроблені конкретні заходи з охорони праці та захисту навколишнього середовища при роботі ДВЗ, зроблено загальні висновки по виконаній бакалаврській роботі. Додатки до пояснювальної записки містять креслення двигуна 6ЧН18/22 (поперечний та поздовжній перерізи), креслення робоче втулки циліндру, специфікації на двигун, а також дійсна індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють на деталі КШМ.
Цимбал, А. А. Розробка вдосконаленої конструкції втулки циліндру для стаціонарного дизельного двигуна потужністю 270 кВт. Прототип – 6ЧН18/22 : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / А. А. Цимбал ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 62 с.
Keywords: дизельний двигун; робочий процес; індикаторна діаграма; діаграми динаміки; втулка циліндру; охолодження; охорона праці; захист навколишнього середовища; diesel engine; 142 ''Енергетичне машинобудування''; work process; indicator diagram; dynamics diagrams; cylinder sleeve; cooling; labor protection; environmental protection