Дослідження індукованих магнітостатичних полів тонкостінних конструкцій у тривимірному просторі з використанням модифікованого методу граничних елементів - Рябенький, В. М.; Чудайкін, І. І.; Таргунакова, Ю. Д.; Ryabenkyi, V. M.; Chudaykin, I. I.; Targunakova, J. D. (My University, 2018)
Запропоновано методологію реалізації модифікованого методу граничних елементів (ММГЕ) та створення програмного комплексу МВЕМ на базі цього методу для розрахунку та моделювання індукованого магнітного поля тонкостінних конструкцій у тривимірному просторі. В статті наводяться значення вектора результуючої магнітної напруженості тонкостінного циліндра, які розраховані на основі ММГЕ в програмному комплексі MBEM та підтверджені результатами, отриманими завдяки методу скінченних елементів у програмному комплексі ANSYS. Значення магнітного потенціалу, отримані з застосуванням розробленого методу, були підтверджені аналітичними розрахунками.
Investigation of the thin structures induced magnetostatic fields in a threedimensional space by means of the of the modified boundary elements method development
Рябенький, В. М. Дослідження індукованих магнітостатичних полів тонкостінних конструкцій у тривимірному просторі з використанням модифікованого методу граничних елементів = Investigation of the thin structures induced magnetostatic fields in a threedimensional space by means of the of the modified boundary elements method development / В. М. Рябенький, І. І. Чудайкін, Ю. Д. Таргунакова // Технічна електродинаміка. – 2018. – № 5. – С. 15–21.
Keywords: розрахунок та комп’ютерне моделювання скалярного магнітного потенціалу та вектора напруженості індукованого магнітного поля тонкостінних конструкцій; модифікований метод граничних елементів (ММГЕ); методологія реалізації ММГЕ та програмного комплексу MBEM; calculations of the scalar magnetic potential and H-field vector of the thin-walled object induced magnetic field; modified Boundary Elements Method; methodology of implementation of the modified boundary element method and developing of the MBEM software package