Підвищення ефективності контуру охолодження наддувного повітря суднових ДВЗ - Андрєєв А. А.; Андрєєва Н. Б.; Andreev Artem Andriyovich; Andreeva Nataliya Borisivna (My University, 2023)
Запропоновано використовувати тепловикористовуючу холодильну машину, зокрема, ежекторну холодильну машину, для охолодження води контуру охолоджувача наддувного повітря (ОНП). Показано, що використання в ежекторній холодильній машині теплоти наддувного повітря дає додаткове (порівняно з водяним охолодженням) зниження температури охолоджуючої води та, відповідно, наддувного повітря, що підвищує ККД суднових малообертових дизелів. Запропоновані схемні рішення тепловикористовуючих систем охолодження води контуру ОНП суднових малообертових дизелів на базі ежекторної холодильної машини, що використовує теплоту наддувного повітря.
Еfficiency Increasing of scavenge air cooling contour of ships Diesels
Андрєєв, А. А. Підвищення ефективності контуру охолодження наддувного повітря суднових ДВЗ = Еfficiency Increasing of scavenge air cooling contour of ships Diesels / А. А. Андрєєв, Н. Б. Андрєєва // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 196–198.