Науково-методичне забезпечення матеріального стимулювання праці науково-педагогічних працівників - Дибач, Інна; Дыбач, Инна; Dybach, Inna (My University, 2019)
У статті розглянуто необхідність матеріального стимулювання праці науково-педагогічних працівників. Розроблено процедуру удосконалення системи мотивації праці професорсько-викладацького складу за допомогою розробки науково-методичного підходу до застосування норм праці в системі матеріального стимулювання. Запропоновано використання надбавки «за високі досягнення науково-педагогічного персоналу у праці». Опрацьовано науково-методичний підхід до розрахунку такої надбавки, що ґрунтується на визначені трудомісткості виконаних робіт науко-педагогічних працівників за певний проміжок часу, порівняної з граничним (мінімальним) місячним фондом робочого часу. Досліджено використання норм часу для планування і обліку навчальної роботи та переліків основних видів методичної, наукової та організаційної роботи педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, з урахуванням найсуттєвіших факторів впливу на ефективність трудових процесів та інформаційних технологій.
Дибач, І. Науково-методичне забезпечення матеріального стимулювання праці науково-педагогічних працівників = Scientific and methodological support of material stimulation of work of scientific and pedagogical staff / І. Дибач // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2019. – № 4 (20). – С. 37–51.
Keywords: заклади вищої освіти; науково-педагогічні працівники; стимулювання персоналу; нормування праці; надбавка; высшие учебные заведения; научно-педагогические работники; стимулирование персонала; нормирование труда; надбавка; higher education institutions; scientific and pedagogical staff; motivation of staff; rationing of work; allowance