Розробка паливної системи для 4-тактного дизельного двигуна потужністю 110 кВт для забезпечення його роботи на паливі із ріпакової олії. Двигун-прототип – 6ЧН 13/14 - Шевченко Владислав Сергійович (My University, 2024)
Пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на тему "Розробка паливної системи для 4-тактного дизельного двигуна потужністю 110 кВт для забезпечення його роботи на паливі із ріпакової олії. Прототип 6ЧН13/14" складається із Вступу, 4-х розділів, Висновку та 5 Додатків – 5 листів креслень формату А1. В текстовій частині пояснювальної записки приведений опис конструкції двигуна-прототипу 6Ч13/14, розрахований робочий процес дизельного двигуна 6Ч13/14 з визначенням його основних параметрів, приведене обґрунтування вибраної паливної системи. Також виконані необхідні розрахунки на міцність деталей проектованого двигуна. На завершення в кваліфікаційній роботі розроблені заходи з охорони праці та навколишнього середовища, зроблено загальні висновки по виконаній роботі. Додатки до пояснювальної записки містять специфікації на дизельний двигун 6Ч13/14, підігрівач палива, форсунку; креслення дизельного двигуна 6Ч13/14 (поперечний переріз), схему паливної системи, форсунку, розпилювач, а також індикаторну діаграму та діаграми сил, що діють на КШМ.
Шевченко, В. С. Розробка паливної системи для 4-тактного дизельного двигуна потужністю 110 кВт для забезпечення його роботи на паливі із ріпакової олії. Двигун-прототип – 6ЧН 13/14 : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. С. Шевченко ; наук. кер. А. І. Дубовець. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 68 с.
Keywords: дизельний двигун; робочий цикл; паливна система; форсунка; діаграми сил; охорона праці; 142 ''Енергетичне машинобудування''; diesel engine; working cycle; fuel system; nozzle; diagrams of forces; labor protection