Методичні вказівки до курсу "Культурологія" для семінарських занять та самостійної роботи (до 1-го модуля навчальної програми) - Дмитрієва, Тетяна Георгіївна (My University, 2005)
Методичні вказівки призначені для допомоги студентам в осягненні вузлових питань кожної теми даної дисципліни, охоплюють всі основні проблеми теорії культури, дають можливість орієнтуватися в них. Особлива увага приділялась можливості інваріантного розгляду проблем, аспектів, структур та ідей з огляду на різноманітність точок зору та підходів і нерівномірність актуалізації самої пробле- матики в науковій та учбовій літературі. Кожна тема забезпечена комплексом контрольних питань та тестових завдань, списоком основної літератури та додаткових літературних джерел, які легко можна знайти в бібліотеках і що всебічно розкривають поставленні питання. Призначені для студентів всіх спеціальностей.
Дмитрієва, Т. Г. Методичні вказівки до курсу "Культурологія" для семінарських занять та самостійної роботи (до 1-го модуля навчальної програми) / Т. Г. Дмитрієва. - Миколаїв : НУК, 2005. - 36 с. + ел. копія.
Keywords: культурологія; теорія культури; проблеми теорії культури; світогляд; роль та значення культури