Математичне забезпечення управління товарними запасами - Гайдаєнко О. В.; Колесник В. С.; Haidaienko Oksana; Kolesnik Vsevolod (My University, 2025)
Розглянуто системний підхід до аналізу процесів управління товарними залишками в магазині. Проведено дослідження існуючих методів прийняття рішень, обґрунтовано доцільність автоматизації процесів аналізу та формування замовлень на основі даних продажів. Запропоновано концепцію інформаційної системи, яка дозволяє здійснювати автоматизований аналіз залишків, прогнозування попиту та генерування оптимальних замовлень.
Гайдаєнко, О. В. Математичне забезпечення управління товарними запасами = Mathematical support for inventory management / О. В. Гайдаєнко, В. С. Колесник // Матеріали ХVІ міжнар. науково-технічна конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК. – 2025. – С. 603–604.
Keywords: управління залишками; інформаційна система; прийняття рішень; прогнозування; ковзне середнє; автоматизація; вalance management; information system; decision making; forecasting; moving average; automation