Удосконалення проєкту реалізації системи розподілу товарів аптечних мереж - Єжгуров, Р. В.; Yezhhurov, Roman (My University, 2022)
Єжгуров Роман Вікторович «Удосконалення проєкту реалізації системи розподілу товарів аптечних мереж». Кваліфікаційна магістерська робота на здобуття ступеня вищої освіти магістра зі спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова. м. Миколаїв, 2022. Обсяг роботи. Робота виконана на 116 сторінках машинописного тексту, містить 9 таблиць, 19 рисунків та список використаних джерел з 71 найменування. Метою магістерської роботи є узагальнення теоретичних, аналіз практичних і розробка науково-методичних рекомендацій щодо вдосконалення управління ланцюгами постачання фармацевтичної продукції. Завдання дослідження: – дослідити сутність поняття управління ланцюгами постачання; – розглянути еталонні моделі управління ланцюгам поставок; – визначити особливості організації постачання фармацевтичної продукції; – проаналізувати фармацевтичний ринок в Україні; – запропонувати удосконалення управління ланцюгами постачання фармацевтичної продукції з використанням інформаційних технологій. Об’єктом дослідження є процес постачання фармацевтичної продукції від виробників до кінцевих споживачів. Предметом дослідження стало впровадження сучасного управлінського, організаційного та інформаційного інструментарію спрямованого на вдосконалення управління ланцюгами постачання фармацевтичної продукції. Методи дослідження. У процесі написання роботи використовувалися загальнонаукові та емпіричні методи досліджень, зокрема: - методи аналізу та синтезу; - метод систематизації – при систематизації інформаційної взаємодії в ланцюгу поставок; - табличний – для представлення розрахунків і оцінки конкретних результатів досліджень; - абстрагування; - узагальнення; - вивчення документів та моделювання. Наукова новизна роботи полягає у розробці концептуальної моделі управління ланцюгами постачання фармацевтичної продукції, яка формується з погляду системного підходу і полягає у взаємодії елементів виробничої, посередницької, маркетингової, фінансової та інформаційної складових задля максимального задоволення потреб кінцевих споживачів. В магістерській роботі узагальнено науково-теоретичні підходи і запропоновано вирішення проблеми щодо управління ланцюгами поставок на основі сучасних інформаційних систем. Дослідженно особливості управління ланцюгами поставок в інноваційному розвитку фармацевтичного підприємства та аптечних мереж в Україні. Обґрунтована потреба розроблення системи управління ланцюгами поставок на основі впровадження сучасних аналітичних та інтелектуальних систем SCM. Удосконалена структура механізму формування ланцюга постачань, оптимізована модель управління ланцюгами поставок фармацевтичного підприємства з використанням SCOR-моделі, удосконалено управління ланцюгами поставок фармацевтичної продукції з використанням інформаційних технологій. Практичне значення одержаних результатів. Проектною пропозицією стало використання спеціального інформаційного додатку для моніторингу якості ланцюга постачання фармацевтичної продукції, який зможе забезпечити практичні функціональні можливості, зокрема для доступу в режимі реального часу до потрібної інформації, включаючи умови навколишнього середовища, раннє попередження у разі відхилень та прогнозування терміну зберігання, що залишився. Апробація результатів досліджень. Результати теоретичних та практичних досліджень за напрямком магістерської роботи доповідались та обговорювались на наукових конференціях, а саме: 1. Інформаційні технології: моделі, алгоритми, системи (ITMAS – 2022): Матеріали III Всеукраїнської науково-практичної інтернет конференції (26-28 жовтня 2022 р.). – Миколаїв: НУК імені адмірала Макарова, 2022. – стор. 58-60. Режим доступу: http://itconf.nuos.edu.ua/2022/proceedings. 2. Сучасні технології автоматизації аптечних закладів Інновації в судобудуванні та океанотехніці : Матеріали ХIII Міжнародної науковоІ- технічної конференції. ― Миколаїв : Видавець Торубара В.В., 2022. ― стор 401-404 Публікації. Дві друковані праця у збірнику тез конференції.
Єжгуров, Р. В. Удосконалення проєкту реалізації системи розподілу товарів аптечних мереж = Improving the implementation project of the coods distribution system in pharmacy : магістерська робота ; спец. 122 "Комп’ютерні науки" / Р. В. Єжгуров ; наук. кер. О. Б. Данченко. – Миколаїв : НУК, 2022. – 116 с.
Keywords: аптечна мережа; управіння ланцюгом поставок; RFID; SCOR; SCM; pharmacy network; supply chain management; RFID; SCOR; SCM