Розробка системи керування прецизійного робота маніпулятора - Архипенко Сергій Анатолійович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота: 100с., 5 розд., 6 табл., 42 рис., 1 дод., 15 джерел. Об’єкт дослідження – процеси, які протікають в п’єзоелектричному приводі. Мета роботи – на основі існуючих теоретичних досліджень провести синтез системи керування п’єзоприводом мікроманіпулятора PSF-3. Перший розділ присвячений аналізу основних технічних характеристик п’єзоелектричних приводів. У другому розділі здійснено розрахунок та вибір елементів електропривода. У третьому розділі наведено розрахунок системи керування п’єзоелектричним приводом мікроманіпулятора. У четвертому та п’ятому розділах розглянути питання з охорони праці та довкілля. Додатки містять слайди мультимедійної презентації.
Архипенко, С. А. Розробка системи керування прецизійного робота маніпулятора : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / С. А. Архипенко ; наук. кер. А. В. Надточій. – Миколаїв : НУК, 2025. – 111 с.
Keywords: мікроманіпулятор; п’єзоелектричний привод; двигун; передаточна функція; принципова схема; структурна схема; функціональна схема; стійкість системи; 141 ''Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка''; micromanipulator; piezoelectric drive; motor; transfer function; block diagram; structural diagram; functional diagram; system stability