Аналіз моделей та визначення координат вектору стану електророзрядного синтезу вуглецевих наноматеріалів - Богуславський, Л. З.; Овчиннікова, Л. Є.; Козирєв, C. С.; Boguslavskyi, Leonid Z.; Ovchinnikova, Larisa Ye.; Kozyrev, Serhiy S. (My University, 2016)
Анотація. Проведено аналіз математичних моделей синтезу алотропних форм нановуглецю з метою виявлення факторів, що впливають на результат синтезу, значення яких можуть бути прийняті в якості координат вектору стану процесу електророзрядного синтезу вуглецевих наноматеріалів як об’єкта керування. Визначено інформаційні координати та канал керуючих впливів, що дозволить побудувати модель керування процесом з метою забезпечення продуктивного режиму синтезу вуглецевих наноматеріалів.
Богуславський, Л. З. Аналіз моделей та визначення координат вектору стану електророзрядного синтезу вуглецевих наноматеріалів = Determination of spring elements characteristics using shape memory effect during thermomechanical impact / Л. З. Богуславський, Л. Є. Овчиннікова, C. С. Козирєв // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2016. – № 1 (463). – С. 30–35.
Keywords: математична модель; вектор стану; координати; продуктивний режим; синтез вуглецевих наноматеріалів; об’єкт керування; математическая модель; вектор состояния; координаты; продуктивный режим; синтез углеродных наноматериалов; объект управления; mathematical model; state vector; coordinates; productive mode; carbon nanomaterials synthesis