Розробка, впровадження та оптимізація автономних системи резервного живлення в умовах нестабільного енергопостачання - Кусков Валентин Вікторович; Kuskov Valentyn (НУК, 2024)
У сучасному світі електроніка стикається з численними викликами, зумовленими швидким розвитком технологій, зростанням потреб у надійних системах енергозабезпечення та необхідністю зменшення впливу на довкілля. Тематика автономних систем у сфері електроніки набуває особливої актуальності, оскільки такі рішення забезпечують стабільність роботи пристроїв, їх енергоефективність та адаптивність до різних умов. Ця робота досліджує важливість впровадження автономних систем у сучасні електронні пристрої. Зокрема, аналізуються їхні переваги у забезпеченні безперебійного функціонування під час перебоїв у живленні, зниженні залежності від зовнішніх джерел енергії та підтримці роботи в умовах надзвичайних ситуацій. Результати дослідження демонструють, що автономні системи в електроніці є важливим елементом майбутнього розвитку галузі. Вони сприяють підвищенню надійності пристроїв, інтеграції відновлюваних джерел енергії та створюють можливості для подальшого технологічного прогресу.
Development, implementation and optimization of autonomous backup power systems in conditions of unstable power supply
Кусков, В. В. Розробка, впровадження та оптимізація автономних системи резервного живлення в умовах нестабільного енергопостачання = Development, implementation and optimization of autonomous backup power systems in conditions of unstable power supply : магістерська робота ; спец. 171 “Електроніка“ / В. В. Кусков ; наук. кер. І. М. Худякова. – Миколаїв : НУК, 2024. – 88 с.
Keywords: автономні системи; сучасна електроніка; енергоефективність; безперебійне живлення; відновлювані джерела енергії; технологічний прогрес; адаптивність систем; автономне енергозабезпечення; розвиток електроніки; енергозбереження; 171 “Електроніка“; autonomous systems; modern electronics; energy efficiency; uninterruptible power supply; renewable energy sources; technological progress; system adaptability; autonomous power supply; electronics development; energy saving