Управління проектним фінансуванням в банку - Бух, І. К. (My University, 2021)
Метою дослідження є удосконалення методичного забезпечення реалізації системного підходу до здійснення банками України операцій проектного фінансування. Поставлена мета зумовила необхідність вирішення таких завдань: поглибити розуміння економічної сутності проектного фінансування, удосконалити систему критеріїв ідентифікації класифікаційних ознак його видів; систематизувати схеми та інструменти участі банків в операціях проектного фінансування, обґрунтувати відмінності від операцій кредитування; дослідити проблеми та обґрунтувати перспективи розвитку банківського проектного фінансування в Україні; розробити пропозиції щодо налагодження оптимальної взаємодії та ієрархічної підпорядкованості служб банку, задіяних у проектному процесі; уточнити схеми руху фінансових, матеріальних та інформаційних потоків при здійсненні операцій проектного фінансування за участю банку як кредитора, інвестора, лізингодавця та гаранта, визначити специфіку форм прояву ризиків для банку в кожному з цих випадків; побудувати економіко-математичну модель оптимізації портфелю проектів банку та продемонструвати її дієвість на прикладі банку. Наукове дослідження базується на фундаментальних засадах економічної теорії, банківської справи, теорії інвестицій, ризикології, економіко-математичного моделювання. Методологічним підґрунтям для вирішення задач магістерської роботи також стали сучасні наукові здобутки вітчизняних та зарубіжних дослідників в сфері проектного менеджменту, портфельного аналізу, банківського менеджменту, ризик-менеджменту в банках, оптимізації бізнес-процесів.
Бух, І. К. Управління проектним фінансуванням в банку : магістерська робота ; спец. 072 “ Фінанси, банківська справа та страхування “ / І. К. Бух ; наук. кер. О. В. Пащенко. – Миколаїв : НУК, 2021. – 132 с.
Keywords: проектне фінансування; класифікація проектного фінансування; діагностика; аналіз проектного фінансування; оптимальний портфель проектів; моделі оптимізації; 072 “Фінанси, банківська справа та страхування“; project financing; classification of project financing; diagnosis; analysis of project financing; optimal portfolio of projects; optimization models