Виявлення важких металів у твердому залишку продуктів багатоконтурного циркуляційного піролізу методом атомно-абсорбційного аналізу - Трохименко, Г. Г.; Маркіна, Л. М.; Цимбал, Д. О.; Циганюк, Н. В. (My University, 2016)
Наведені дані про накопичення важких металів (ВМ) у твердих побутових відходах, які є джерелом отримання альтернативного палива. Для виявлення ВМ у твердому залишку багатоконтурного циркуляційного піролізу використаний метод атомно-абсорбційної спектрофотометрії. Наведена методика підготовки проб для роботи на атомно-абсорбційному спектрофотометрі С- 115 -М1. Проведені дослідження підтвердили наявність ВМ у твердому залишку
Трохименко, Г. Г. Виявлення важких металів у твердому залишку продуктів багатоконтурного циркуляційного піролізу методом атомно-абсорбційного аналізу / Г. Г. Трохименко, Л. М. Маркіна, Д. О. Цимбал та ін. // Вісн. НУК.– Миколаїв, 2012. – № 2. – Режим доступу : http://evn.nuos.edu.ua/article/view/22621/20239