Розрахунок загальної та місцевої міцності корпусу судна - Лугінін, О. Є.; Дудченко, О. М.; Терлич, С. В. (My University, 2022)
Методичні вказівки включають практичні рекомендації до самостійної роботи студентів з виконання розрахунків поздовжньої загальної та місцевої міцності корпусів суден традиційних типів за даними Регістру судноплавства України. Наводиться опис перевірки загальної міцності суден нових конструктивних типів (у тому числі удосконалених існуючих типів) за Нормами міцності. Приведені дані з перевірки місцевої міцності та стійкості елементів днищевих перекриттів суден: ребер жорсткості та днищових пластин. Призначені для виконання здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти курсової роботи з дисципліни "Будівельна механіка корабля" і кваліфікаційної роботи бакалавра за спеціальністю 135 "Суднобудування" з освітніх програм "Кораблі та океанотехніка", "Суднокорпусобудування", "Судноремонт та технічне обслуговування флоту". Розділ 1 підготовлено О. Є Лугініним, розділи 2, 3 – О.Є Лугініним, О. М. Дудченко та С. В. Терличем.
Лугінін, О. Є. Розрахунок загальної та місцевої міцності корпусу судна : методичні вказівки до курсового і дипломного проєктування з дисципліни "Будівельна механіка корабля" / О. Є. Лугінін, О. М. Дудченко, С. В. Терлич. – 2-е видання. – Херсон : Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2022. – 69 с.
Keywords: Міцність суден; будівельна механіка; курсове та дипломне проєктування