Прогнозування поведінки об’єктів соціальних мереж - Івченко Ірина; Ivchenko Iryna (My University, 2024)
У магістерській кваліфікаційній роботі досліджено та розроблено задачу прогнозування поведінки об’єктів соціальних мереж із використанням математичної прогнозної моделі. Основну увагу приділено аналізу інформаційних потоків у соціальних мережах, моделюванню задачі прогнозування та розробці інформаційно-аналітичної системи, що базується на прогнозній нейромережі. У роботі проведено аналіз методів прогнозування поведінки об'єктів соціально-економічних систем. Розроблено математичну модель прогнозування на основі рекурентної нейронної мережі. Створено інформаційну систему для аналізу та прогнозування даних із соціальних мереж. Розроблено веб-додаток із зручним інтерфейсом для візуалізації прогнозів і роботи з даними. Система успішно протестована, досягнуто висока точність прогнозування (99,76%) кількості репостів контенту за допомогою нейронних мереж. Наукова новизна роботи полягає в розробці методу прогнозування поведінки об’єктів соціальних мереж із врахуванням стохастичного характеру даних і екзогенних факторів. Практична значущість: розроблена система може використовуватися у сферах маркетингу, бізнес-аналітики, досліджень споживчої поведінки, розробки контент-стратегій, а також у соціальних дослідженнях. Робота складається з 124 сторінок, містить 30 рисунків, 17 таблиць, 2 додатка, список використаних джерел з 35 найменувань.
Forecasting the behavior of social media objects
Івченко, І. Ю. Прогнозування поведінки об’єктів соціальних мереж = Forecasting the behavior of social media objects : магістерська робота ; спец. 124 ''Системний аналіз'' / І. Ю. Івченко ; наук. кер. Т. А. Фаріонова. – Миколаїв : НУК, 2024. – 124 с.
Keywords: соціальні мережі; прогнозування; нейронні мережі; музичні тренди; репости; інформаційна система; 124 ''Системний аналіз''; social networks; forecasting; neural networks; music trends; reposts; information system