Аналіз та оцінка характеристик радіоелектронного озброєння - Осадчук Олег Андрійович; Osadchuk О. A. (My University, 2025)
Осадчук О.А. «Аналіз та оцінка характеристик радіоелектронного озброєння». Кваліфікаційна робота зі спеціальності 175 «Інформаційно-вимірювальні технології», освітньої програми «Вимірювально-інформаційні системи». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова. 2025 рік. 81 сторінок. Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню частотних характеристик зразків озброєння та військової техніки підрозділів радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України в умовах проведення операції Об’єднаних сил (ООС). Мета роботи: проаналізувати відомі методи формування сигналу з заданим коефіцієнтом гармонік та обґрунтувати принцип побудови калібратора для дослідження частотних характеристик зазначених зразків в умовах ООС. У першому розділі виконано аналіз методів формування сигналів із заданим коефіцієнтом гармонік, які застосовуються при дослідженні частотних характеристик зразків озброєння та військової техніки підрозділів радіотехнічних військ ПС ЗСУ в умовах ООС. У другому розділі досліджено методи цифро-аналогового синтезу прецизійних вимірювальних сигналів із нормованим коефіцієнтом гармонік та оцінено їх придатність для випробувань у польових умовах. У третьому розділі розроблено пристрій протидії шкідливому впливу супротивника на оброблюваний сигнал і наведено результати його перевірки в умовах, наближених до зони проведення ООС.
Осадчук, О. А. Аналіз та оцінка характеристик радіоелектронного озброєння = Analysis and evaluation of the characteristics of electronic weapons : магістерська робота : спец. 175 "Інформаційно-вимірювальні технології" / О. А. Осадчук ; наук. кер. Г. Ю. Гайдай. – Миколаїв : НУК, 2025. – 81 с.
Keywords: озброєння та військова техніка; метрологічне забезпечення; фаза; зсув фаз; калібратор фазових зсувів; цифро-аналоговий синтез сигналів; 175 "Інформаційно-вимірювальні технології"; weapons and military equipment; metrological support; phase; phase shift; phase-shift calibrator; digital-to-analog signal synthesis