Обґрунтування раціональної конструкції блоків плавучості підводних апаратів - Копійка, С. В.; Захарова, І. О.; Єгоров, О. Г.; Kopiika, Serhiy V.; Zaharova, I. O.; Yehorov, Oleksandr H. (My University, 2017)
Анотація. Розглянуто особливості експлуатації й руйнування матеріалів блоків плавучості підводних апаратів. Виділено водопоглинання, гідростатичну міцність і структурну неоднорідність матеріалу як основні фактори, що визначають конструкційні особливості блоків плавучості. Показано вплив конструктивних параметрів блоків плавучості на експлуатаційні властивості сферопластика. Надано рекомендації щодо раціональної форми, розмірів, розташування й закріплення блоків плавучості зі сферопластика.
Копійка, С. В. Обґрунтування раціональної конструкції блоків плавучості підводних апаратів = Substantiation of the adequate design of buoyancy blocks for underwater vehicles / С. В. Копійка, І. О. Захарова, О. Г. Єгоров // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – № 2 (469). – С. 28–32.
Keywords: блок плавучості; суднові конструкції; сферопластик; прогнозування; експлуатаційні параметри; міцність при гідростатичному стисненні; водопоглинання; блок плавучести; судовые конструкции; сферопластик; прогнозирование; эксплуатационные параметры; прочность при гидростатическом сжатии; водопоглощение; buoyancy block; ship structures; syntactic foam; prediction; operational parameters; hydrostatic compression strength; water absorption