Formulating Strategic Directions for Developing the National Sports Federation in Modern Socio-Economic Conditions - Driukov Oleksandr; Driukov Volodymyr; Kuvaldina Olga; Biryuk Svitlana; Kravchuk Ludmila; Дрюков Олександр; Дрюков Володимир; Кувалдіна Ольга; Бірюк Світлана; Кравчук Людмила (My University, 2024)
Мета дослідження – обґрунтування теоретико-методологічних підходів до вибору стратегії розвитку Національної спортивної федерації на основі стратегічного аналізу її діяльності в сучасних соціально-економічних умовах. Матеріал та методи. У ході дослідження зроблено аналіз науково-методичної літератури, SWOT-аналіз, методи формалізації та узагальнення, математична статистика. Результати. Проведено дослідження діяльності громадської організації «Федерація фехтування України» (ГО «ФФУ»), яка працює у сучасних соціально-економічних умовах за допомогою SWOT-аналізу. У підсумку визначено складові чотирьох можливих напрямів сфери діяльності організації, а саме – стратегія розвитку, стратегія обмеженого зростання, стратегія стабілізації, стратегія захисту. Визначення та кількісна оцінка факторів та якості чотирьох напрямів розвитку ГО «ФФУ» з урахуванням тенденції розвитку світового спорту дало підставу, вважається що найбільш перспективним напрямом діяльності ГО «ФФУ» буде стратегія розвитку, яка передбачає використання сильних сторін організації для реалізації можливостей зовнішнього середовища. Висновки. Запропоновано у діяльності ГО «ФФУ» використовувати стратегію розвитку – диверсифікацію, яка передбачає інновації в менеджменті та маркетингу, забезпечення фінансової стійкості організації, підвищення якості підготовки спортсменів внаслідок впровадження нових технологій, закріплення позитивної репутації організації.
Формування стратегічних напрямів розвитку національної спортивної федерації у сучасних соціально-економічних умовах
Formulating Strategic Directions for Developing the National Sports Federation in Modern Socio-Economic Conditions = Формування стратегічних напрямів розвитку національної спортивної федерації у сучасних соціально-економічних умовах / O. Driukov, V Driukov, O. Kuvaldina, S. Biryuk, L. Kravchuk // Теорія та методика фізичного виховання. – 2024. – № 2, т. 24. – С. 290–297.
Keywords: diversification; national sports federation; development strategy; SWOT- analysis; диверсифікація; національна спортивна федерація; стратегія розвитку; SWOT-аналіз